Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grad Beograd nastavlja obnovu KBC ‘Zemun’

    Grad nastavlja da ulaže značajna sredstva u Kliničko-bolnički centar "Zemun" i unapređuje kvalitet zdravstvene zaštite u ovoj ustanovi, pa će tokom ove i iduće godine biti izvedeni rekonstrukcija, sanacija i adaptacija dela Nove bolnice. Rekonstrukcija će obuhvatiti i dotrajale liftove, a radovi će biti izvedeni i u objektu računovodstva.

    Tako će u operacionom bloku na drugom spratu biti zamenjene instalacije vodovoda i kanalizacije, medicinskih gasova i klimatizacije, kao i elektroenergetske i telekomunikacione instalacije. Na mestu sadašnje bolničke laboratorije biće formirano odeljenje ortopedije, kako bi se stvorila jedinstvena prostorna funkcionalna celina.

    Nova laboratorija nalaziće se tamo gde je ranije bilo odeljenje ginekologije, a kapacitet će biti povećan na odeljenju hemodijalize, gde će takođe biti rekonstruisane instalacije. Služba transfuzije, koja zbog nedostatka prostora radi na više lokacija u objektu, adaptacijom će biti povezana u jednu celinu, u kojoj će biti smeštena i stara trafostanica.

    Suteren u delu Nove bolnice biće preuređen za potrebe smeštaja tehničke službe, održavanja nastave studentima, smeštaja ostave za fiziološke rastvore i čist veš. U delu objekta će biti rekonstruisana i hidranstka mreža.

    – Značajna je i rekonstrukcija dotrajalih liftova u Novoj bolnici, jer objekat ima podrum, prizemlje i pet spratova. Svi ovi radovi omogućiće da se postojeći prostor reorganizuje i funkcionalno unapredi, što će značajno unaprediti i efikasnost lekara i medicinskog osoblja. Najveću korist imaće građani, kojima će zdravstvena usluga u ovoj ustanovi biti još dostupnija i kvalitetnija – istakla je dr Vera Dražić, gradska sekretarka za zdravstvo.

    Prizemlje, prvi i drugi sprat Stare bolnice KBC "Zemun" rekonstruisani su 2010. godine, dok su 2011. u istoj zdravstvenoj ustanovi izvedeni radovi na trafo-stanici, operacionom bloku, kablovskom razvodu i dizel agregatu. U januaru 2012. završena je kompletna rekonstrukcija pet operacionih sala, koje su opremljene savremenim uređajima.

    U KBC "Zemun" godišnje se leči i ispita oko 20.000 građana. U novim, najsavremenije opremljenim operacionim salama, obavi se više od 7.000 hirurških intervencija, dok se u polikliničkoj službi obavi oko 300.000 specijalističkih pregleda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE