Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ren poziva na brzo formiranje evropske bankarske unije

    Evropska unija mora da precizira "pravila igre" koja se odnose na pomoć za posrnule banke, kao i da ubrza osnivanje mehanizma za pomoć ili gašenje takvih institucija, izjavio je evropski komesar za ekonomska pitanja Oli Ren uoči sastanka ministara finansija evrozone u Dablinu.

    "S obzirom na to da još uvek postoji neizvesnost oko pravila igre u vezi sa gašenjem banaka i pomoći za njih, smatram da je važno da ta pravila sada razjasnimo", rekao je Ren za evropsko izdanje Wall Street Journal-a, nemački Welt i holandski NRC Handelsblat, a prenela agencija France press.

    Komesar je naveo da je Španija dobar primer kako treba pomoći bankama, naglašavajući da bi evropska bankarska unija trebalo da bude formirana do 2015. Takva unija je načelno dogovorena, ali neki detalji još nisu finalizovani, uključujući propise o neosiguranim depozitima, uglavnom onim većim od 100.000 evra.

    Neki evropski zvaničnici smatraju da bi deponenti sa tolikim ulozima u bankama trebalo da učestvuju u spasu datih banaka samo ako akcionari i investitori nisu u mogućnosti da pribave sredstva koja su potrebna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE