Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba grafičkih rešenja korica knjiga

    U četvrtak u 19 časova u Srećnoj galeriji SKC-a u Beogradu, biće svečano otvorena izložba jedinstvenog koncepta pod nazivom „Od korice do korice“ u organizaciji izdavačke kuće Laguna.

    Izložba korica knjiga čija su grafička rešenja idejno i estetski ponekad provokativnija ili zanimljivija od realizovanog biće otvorena do 6. maja.

    Ideja je da se posetiocima približi kreativan proces izrade korica knjiga i pokaže na koje sve načine grafički dizajneri promišljaju tekstove koje likovno predstavljaju.

    Izložba „Od korice do korice“ obuhvata radove troje grafičkih dizajnera (art direktor Marica Bucek i njene kolege Lidija Aguayo i Dragan Ćirić) iz redakcije izdavačke kuće Laguna. Izloženi radovi predstavljaju grafička rešenja korica koja su po mišljenju autora imala jednako dobra i zanimljiva likovna rešenja i koja su pod drugim okolnostima mogla predstavljati data književna dela. Ukupno trideset takvih rešenja biće izloženo, zajedno sa maketom korica čiji je grafički dizajn usvojen kao finalan. Radovi su štampani na peni u formatu korica i predstavljaju ne samo naslovnicu već i zadnju koricu knjige – rasklop knjige. Radovi su izloženi u formi koja je ekonomična, jednostavna, originalna i elegantna, budući da, izložena na takav način, može da se posmatra i kao slika. U okviru postavke biće izloženo i dvanaest korica za koje autori smatraju da ih najbolje predstavljaju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE