Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nestašica lekova za asmatičare

    U Apoteci "Beograd" već mesecima vlada nestašica pojedinih lekova, a "Aminofilin" i "Durofilin", koje koriste astmatičari, najtraženiji su medju deficitarnim medikamentima.

    Milana Dučić, rukovodilac Centra za informacije o lekovima Milana Dučić kaže da pacijenti često zovu telefonom i zbog diuretika "Spironolakton", supozitorija "Salofalk", kapi za oči "Unitimolol", kao i zbog antiagregacionog preparata "Tiklodiks".

    – To su deficitarni lekovi koje pacijenti ovih dana najviše traže, a uglavnom nemaju zamenu" – kaže Milana Dučić i podsetila da su nestašice na tržištu farmaceutskih proizvoda prisutne već mesecima, kao posledica problema u proizvodnji pojedinih preparata, pre svega stečaja u zrenjaninskoj "Jugoremediji".

    Na pitanje da li je jedan od razloga za najnovije nestašice i Zakon o javnim nabavkama, koji je stupio na snagu 1. aprila, ona je rekla da će se nesporazumi vezani za tendere tek odraziti na tržištu, ako se dileme uskoro ne razjasne. Većih problema u snabdevanju zasad nema jer se još troše zalihe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE