Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čelnik Etihada: Rano je govoriti o strateškom partnerstvu

    Predstavnici avikompanije "Etihad Airways" iz Ujedinjenih Arapskih Emirta i srpskog avioprevoznika "Jat Airwaysa" vode preliminarne razgovore o mogućim oblicima saradnje dve kompanije, rekao je danas Tanjug u predsednik Etihada Džejms Hogan.

    Na pitanje da li je Etihad zainteresovan za strateško partnerstvo sa Jatom, Hogan je samo kratko odgovorio da je još rano govoriti o tome, i da treba sačekati ishod preliminarnih razgovora.

    "Za razgovore tog tipa i procene potrebno je određeno vreme. Sve što radimo mora da bude u skladu sa politikom i direktivama kompanije. Moj posao je da osiguram bezbedne, kvalitetne i profitabilne letove", naveo je Hogan.

    Čelnik Etihada, koji je jedno vreme sedamdesetih godina prošlog veka radio u prodaji Jatovih karata u Australiji, kazao je da je razlog njegove posete Beogradu uspostavljanje letova Etihada od 15. juna između Beograda i Abu Dabija, kao i uspostavljanje komercijalne saradnje i uvođenje zajedničkih "kod šer" letova o čemu je potpisan ugovor.

    Komercijalna saradnja Jata i Etihada je, prema njegovim rečima, veoma značajna za srpsku aviokompaniju koja će tako biti integrisana u bogatu saobraćajnu mrežu Etihada, sa letovima od Abu Dabija do Australije, Kine, Bliskog i Dalekog istoka i SAD. Aviokompanije u koje je Etihad investirao sada su reorganizovane, profitabilne i integrisane u sistem poslovanja, prodaje karata, letenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE