Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MSP moraju više da sarađuju sa vladom

    Mala i srednja preduzeća (MSP) moraju da intenziviraju komunikaciju sa vladom, poboljšaju svoju pregovaračku poziciju prema zajmodavcima i insistiraju na većem obimu kreditnih proizvoda,ocene su studije za bolje uslove poslovanja.

    Zaključak nove nacionalne studije pod nazivom ,,Finansiranje rasta malih i srednjih preduzeća: Ključna pitanja i preporuke'' jeste da je pristup izvorima finansiranja nacionalni izazov koji Vlada Republike Srbije, finansijske institucije i preduzeća treba zajedničkim naporima da prevaziđu. Ovu studiju izradio je USAID-ov Projekat za bolje uslove poslovanja u saradnji sa poslovnim udruženjima i lokalnim patnerima i uz podršku Ministarstva finansija i privrede.

    MSP će biti u prilici da čuju preporuke iz studije i razgovaraju o najnovijim aktivnostima u cilju poboljšanja pristupa kreditnim uslugama na nizu okruglih stolova koji će do juna biti održani u Zrenjaninu, Subotici, Jagodini, Kruševcu, Šapcu, Zaječaru i Nišu.

    Preduzetnici će takođe saznati koje mere institucije Vlade Republike Srbije planiraju da preduzmu ili već preduzimaju kako bi poboljšale trenutnu situaciju. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE