Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dom zdravlja Pirot očekuje milion dinara za zlatnu polugu

    Kao što je BizLife juče preneo Dom zdravlja u Pirotu objavio je oglas o prodaji zlatne polugice nastale od materijala koji je ranije kupljen za stomatološke potrebe, ali je do danas ostao neiskorišćen. Prodaja zlata jedna je od tri mere koje sprovodi Dom zdravlja kako bi rešio problem 14 stomatologa i tehničara čija plata nije ugovorena kod Fonda zdravstvenog osiguranja, već moraju sami da je zarade.

    Direktorka Doma zdravlja Vesna Janković rekla je da je posle izdvajanja iz Zdravstvenog centra Pirot, njena ustanova od 1. jula 2011. samostalna.

    "Po deobnom bilansu dobili smo stomatološko zlato koje potiče od ranije korišćenog zlata za izradu navlaka za zube i mostove. To zlato datira iz osamdesetih godina. To smo nasledili u obliku delimično polomljenih kruna i mostova. Mislim da je to pametan menadžerski potez. Na sednici Upravnog odbora doneli smo odluku o prodaji zlata po cena zlata na berzi", kazala je ona.

    Jankovićeva je dodala da od prodaje zlata očekuju milion dinarai ukazala da problemi u finansiranju Stomatološke službe datiraju od 1. januara 2006. godine kada je izmenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti i osiguranju izvestan broj stomatologa ostao neugovoren kod Fonda zdravstvenog osiguranja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE