Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Volite umetnost? Uvrstite u svoju kolekciju monografiju Miloša Šobajića

    Istaknuti slikar i vajar Miloš Šobajića, autor impozantnog opusa poznatog u svetskim okvirima, predstavio je monografiju svojih radova na svečanoj akademiji na Megatrend univerzitetu.

    Monografija je izdata u Londonu, kod poznatog izdavača „Philip Wilson Publishers”. Predstavlja presek celokupnog Šobajićevog opusa od 1969. godine do danas.

    Tim povodom čuveni engleski teoretičar umetnosti Edward Lucie-Smith  naglasio je da Miloša Šobajića, zbog njegove široke upotrebe formi izražavanja – slikarstvo, vajarstvo, instalacije i dela koja kombinuju slikarstvo i vajarstvo, često porede sa Frensisom Bejkonom (Francis Bacon), klasičnim nadrealizmom Salvadora Dalija (Salvador Dalí), romantizmom Teodora Žerikoa (Théodore Géricault) i dramom Karavađa (Caravaggio).

    Slike, skulpture, grafike i instalacije Miloša Šobajića su deo kolekcija mnogih muzeja širom sveta. Većina njih nastala je u Parizu gde je živeo više od tri decenije. Poslednjih osam godina Šobajić ponovo živi u Beogradu i dekan je Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta. Tri godine je predavao slikarstvo i studentima Luksun akademije u Šenjangu, Kina. Njegov atelje na Vilinim vodama u Luci „Beograd“ jedan je od toponima umetničkog Beograda

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE