Ruski lekari u poseti VMA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ruski lekari u poseti VMA

  Delegacije Vojnog zdravstva Ministarstva odbrane Rusije i Vojnomedicinske akademije (VMA) saglasile su se da postoji veliki prostor za saradnju, budući da je sistem vojnog zdravstva u Rusiji i Srbijie sličan.

  VMA je ugostila tročlanu delegaciji Vojnog zdravstva Ministarstva odbrane Rusije, a načelnik te ustanove brigadni general Marijan Novaković rekao je da postoji veliko poštovanje u Srbiji prema dostignućima vojne medicine u Ruskoj Federaciji i ponovio otvorenost i spremnost srpske strane za unapređenjem saradnje.

  Pozvao je ruske predstavnike da budu gosti 3. Panevropske konferencije vojne medicine, koja će od 2. do 6. juna 2014. godine, biti organizovana u Beogradu, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

  Pukovnik Aleksandar Nikolajevič Grebenjuk, koji je predvodio rusku delegaciju, rekao je da postoji veliki prostor za saradnju, posebno imajući u vidu da je sistem vojnog zdravstva i VMA sličan na obe strane. Rekao je i da ruska VMA, koja se nalazi na nekoliko lokacija u državi, od kojih je najveća ona u Sankt Petersburgu, ima tradiciju dugu skoro tri veka i sedam medicinskih fakulteta, kao i da obe strane imaju dosta toga jedna od druge da nauče.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE