Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tražnja automobila uposlila još 500 radnika

    Zbog povećane tražnje za automobilom 500L i nedavno uvedene treće smene, u fabrici Fiat automobili Srbija za dva meseca zaposlilo se više od 500 uglavnom mladih radnika, izjavio je menadžer pogona ’Karoserija’ Miroslav Iskrenović.

    Više zaposlenih nego ranije je i u pogonu Karoserije, gde je od početka proizvodnje 500L instalirano 330 robota najsavremenije generacije, kao i kontrolera koji njime upravljaju.

    "U Karoseriji trenutno imamo 750 radnika, a u celoj fabrici umesto oko 2.500, koliko je bilo donedavno, sada radi 3.000, i to uglavnom mladih ljudi koji su prepoznali da je Fiat automobili Srbija vodeća u automobilskoj industriji u ovom regionu i čija je želja da svoje prvo profesionalno iskustvo steknu upravo u ovoj fabrici", rekao je Iskrenović Tanjugu.

    On je istakao da su radnici, pre svega proizvodni, kako bi rukovali najsavremenijom opremom, više od milion sati proveli na raznim obukama, kako u pogonima Fiat automobili Srbija u Kragujevcu, tako i u FIAT-ovim fabrikama u inostranstvu.

    Rad u tri smene od po osam sati, pet dana u sedmici, uveden je u pogonima Karoserija, Lakirnica i Preseraj, dok će u Montaži treća smena biti uvedena 22. aprila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE