Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prazan centar za dijalizu u Nišu

    Kada je pre dve i po godine u Nišu otvorena prva nemačka grinfild ivesticija u zdravstvu, verovalo se da će taj savremeni dijalizni centar opravdati očekivanja svih. Međutim, iako su pacijenti na dijalizi bili zadovljni uslugom, ta zdravstvena ustanova je danas prazna.

    Nadležni kažu, da za sada mesta za dijalizu ima dovoljno u niškom Kliničkom centru, ali i u Vojnoj bolnici, koja od prošle godine prima i civile. U februaru 2011. godine Nišlije su, zahvaljujući nemačkoj investiciji od tri i po miliona evra, dobile najsavremeniji dijalizni centar u Jugoistočnoj Evropi, po standardima Evropske unije. Svaki pacijent imao je 12 kvadrata prostora, televizor, štampu, kafu i poslasticu. Iako je kapacitet bolnice 120 pacijenata, za protekle dve i po godine ovde se lečilo samo dvadeset osmoro, od kojih je šestoro transplantirano. Centar je danas prazan, jer se svi pacijenti upućuju u niški Klinički centar.

    Nemci koji u svetu imaju 3.000 bolnica sličnih ovoj u Nišu, ne skrivaju nezadovljstvo. Tvrde da i u bolnicama u Beogradu i Novom Sadu rade sa oko 40 odsto kapaciteta. Frezenijus koji u Vršcu ima fabriku za proizvodnju dijaliznog materijala je, zbog lošeg poslovanja u Nišu, radnike iz dijaliznog centra uputio na kolektivni odmor.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE