Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    GAK Narodni front do juna dobija novo neonatološko odeljenje

    Ginekološko-akušerska klinika "Narodni front" u Beogradu do juna treba da dobije novo neonatološko odeljenje intenzivne nege, čime će se smanjiti broj beba iz rizičnih trudnoća koje, radi lečenja, moraju da se prevoze u drugu ustanovu.

    – Svetski trend, a i stručna preporuka je da se transport novorođenčadi kojima je potrebna intenzivna zdravstvena nega svede na najmanju moguću meru i da se ona u potpunosti zbrinjavaju u porodilištima za visokorizične trudnoće – izjavio je prof. dr Borisav Janković, šef katedre za neonatologiju beogradskog Medicinskog fakulteta.

    On je dodao da je to samo jedan od razloga zbog kojih stručnjaci smatraju da bi bilo opravdano da Novi Beograd, kao opština koja je veća od mnogih gradova u Srbiji, sa više od 2.000 novorođenih stanovnika godišnje, dobije porodilište pri Institutu za majku i dete – prvenstveno za patološke trudnoće i za porodilje koje žive na toj teritoriji.

    "Time bi se smanjio pritisak na Institut za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj i GAK "Narodni front" – rekao je dr Janković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE