Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba posvećena matičnim ćelijama

    U Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" do 22.maja posetioci će moći besplatno da pogledaju izložbu i saznaju više o regenerativnoj i personalizovanoj medicini.

    Povodom obeležavanja 60 godina od otkrića strukture DNK (dezoksiribonukleinske kiseline), Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković", Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu i kompanija “Cryo-Save” Srbija organizuju izložbu "Matične ćelije i genetika u službi čovečanstva" (regenerativna i personalizovana medicina).

    Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili Prof. dr Aleksandar Jerkov, direktor Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”, dr Gordana Nikčević, predsednik naučnog veća Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu i Spasoje Sredanović, direktor “Cryo-Save” Srbija.

    Tom prilikom predstavljen je i jedinstveni katalog posvećen matičnim ćelijama, a održana su i dva stručna predavanja: dr Sonja Pavlović (Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu) govorila je o personalizovanoj medicini, a regenerativna medicina je bila tema predavanja prof. dr Mime Fazlagić (“Cryo-Save” Srbija).

    Izložba “Matične ćelije i genetika u službi čovečanstva” inspirisana je razvojem nauke u ovom veku. Postoje mišljenja da će 21. vek biti zapravo vek matičnih ćelija, a želja autora ove izložbe bila je da se ova interesantna tema približi široj publici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE