Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za ljude sa alergijama jun je najgori

    Duga i hladna zima i preveremeno leto rezultirali su istovremenim cvetanjem više vrsta biljaka zbog čega će jun biti najgori mesec za ljude sa alergijama u poslednjih nekoliko decenija, upozoravaju britanski stručnjaci.

    Kombinacija duge zime i ranog dolaska gotovo letnjih temperatura, dovešće do toga da nivo polena ove godine bude najviši u poslednjih 50 godina zbog čega će milioni ljudi patiti od prolećnih alergija, piše "Dejli mejl". 

    Profesor Roj Kenedi, jedan od najuticajnijih alergologa u Britaniji, upozorio je da će u junu nivo polena u vazduhu biti najviši. Zato on savetuje osobe koje imaju problema sa alergijama, da nose naočare za sunce kada izlaze napolje, da se obavezno presvuku kada se vrate kući, da se istuširaju nekoliko puta dnevno. Ukoliko je to izvodljivo, ne bi trebalo izlaziti iz kuće u periodima kada je nivo polena najviši – predveče. Tada bi bilo poželjno i da zatvorite prozore u svojim domovima, poručuje doktor Roj Kenedi.
    Javor, kedar, breza, hrast, dud, vrba… su među drvećem koje će nas "daviti" tokom maja i juna, zbog kojih ćemo kašaljati, kijati, zbog kojih ćemo osećati peckanje u očima, nosu… I boravak na travi može biti noćna mora, umesto prijatnog opuštanja u prirodi.

    Alergije muče svakog petog stanovnika planete, a spisak alergena je sve duži

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE