Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milo Đukanović prodaje zemljište u Budvi

    Nakon što je zaradio milion evra prodajom oko 2,5 odsto akcija u Prvoj banci, čiji je najveći suvlasnik njegov brat Aco Đukanović, premijer Milo Đukanović namerava da proda i atraktivni zemljišni kompleks od 20.000 kvadrata na brdu Košljun u Budvi.

    Za razliku od prodaje akcija u Prvoj banci na šta su Đukanovića motivisale, kako je ukazao, i “zloupotrebe okolnosti da ih poseduje i politička dimenzija”, prodaja zemljišta izazvana je padom tražnje na tršištu nekretnina.

    Parcelu je kupio pre pet godina od meštana kreditom koji je firma Global Montenegro, u kojoj vlasništvo imaju premijer i njegov kum Vuk Rajković, dobila pod sumnjivim okolnostima, pišu podgoričke Vijesti.

    "Nekretninu smo kupili u nekom vremenu kada smo imali ambiciju da razvijemo taj projekat. Danas kada je ovakvo stanje na globalnom ekonomskom tržištu i kada je realan pad tražnje za gradnju tih smeštajnih jedinica u Crnoj Gori, svesni da postoje mnogo atraktivniji lokaliteti, koji će sigurno mnogo pre biti predmet tražnje od ovog lokaliteta, opredelili smo se da tu nekretninu prodamo“, kazao je Đukanović.

    Detaljnim urbanističkim planom "Potkošljun" na parceli je ucrtano apartmansko naselje, uglavnom redzidencijalnog tipa.

    Prema zvaničnoj dokumentaciji, koju je objavila Međunarodna mreža Projekata izveštavanja o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP), Đukanovićev Global Montenegro kupio je zemljište 26. februara 2007. godine kreditom Prve banke od 3,1 milion evra, dok je u februaru 2008. na zemljište upisana hipoteka od pet miliona.Kontrolori Centralne banke tada su utvrdili, preneo je OCCRP, da je Prva banka odobrila povoljne uslove Đukanovićevoj firmi, osnovanoj tek nekoliko sedmica ranije, koja nije priložila biznis plan niti je imala informacije o toku gotovine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE