Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hollande i Letta za evropsku bankarsku uniju

    Novi premijer Italije Enrico Letta zalaže se za stvaranje evropske bankarske unije i želi da vidi rezultate pre samita EU narednog meseca.

    Na konferenciji za novinare s francuskim predsednikom Francoa Hollande-om, Letta je rekao da se "ne sme gubiti vreme na to".

    On ocenjuje da će bankarska unija pomoći u otvaranju novih radnih mesta tako što će pomoći kompanijama da dobijaju pozajmice po nižim kamantnim stopama.

    Letta je rekao da je posvećen tome da na samitu u junu budu donete "veoma jasne, veoma precizne" mere za podsticanje rasta sa "rešenjima koja su dobra za sve".

    Francuski predsednik je podržao ideju bankarske unije.  "Ako želimo likvidnost naših preduzeća, ako želimo da Evropska centralna banka bude sposobna da interveniše pod dobrim uslovima, moramo da ostvarimo bankarsku uniju prema predvidjenom kalendaru", rekao je Hollande.

    Nemačka, najveća evropska ekonomija, strahuje da bi formiranje bankarske unije značilo nove troškove za spasavanje banaka u drugim evropskim zemljama.

    Letta je odbacio ideju Evrope u dve brzine, istakavši da veruje da će rešenja koja će biti dobra za italijansku ekonomiju biti dobra za Evropu kao celinu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE