Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tondach za deset godina uložio 45 miliona evra

    Austrijski koncern Tondach, najveći proizvođač keramičkih crepova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, uložio je 45 miliona evra u svoju firmu Potisje Kanjiža u prethodnih 10 godina, izjavio je predstavnik firme Aleksandar Beronja.

    Taj novac je uložen u osavremenjavanje tehnologije proizvodnje i inovacije u preduzeću Potisje Kanjiža, koju je Tondach kupio pre 10 godina na Beogradskoj berzi, rekao je Beronja za Tanjug.

    On je istakao da Tondach ove godine obeležava i 110 godina postojanja kompanije.

    Beronja je rekao da je Tondach Potisje Kanjiža jedini proizvođač u Srbiji koji može da napravi crep u boji i da je crep izuzetnog kvaliteta, s obzirom da koristi visoke temperature pečenja crepa od 1.050 stepeni.

    Govoreći o krizi u građevinarstvu, Beronja je kazao da Potisje Kanjiža uvek realno planira svoje mogućnosti i uvek ostvari očekivane rezultate u Srbiji.

    Najveći problem je, kako je kazao, što nije problem samo kriza u Srbiji već i u susednim zemljama – BiH, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji, Bugarskoj i Rumuniji… , na šta ne možemo da utičemo.

    "Sa druge strane, država bi mogla da pomogne tako što će napraviti ambijent u kome će početi masovnije da se gradi odnosno da se poveća tražnja i standard građana", naglasio je Beronja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE