Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktor koji ne zna za balans poslovnog i privatnog života

    Cilj većine savremenih poslovnih ljudi, čak i direktora kompanija, je postizanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života, ali ima nekih koji misle drugačije.

    Suprotnog mišljenja je Ivan Glasenberg, izvršni direktor nedavno ujedinjenog rudarskog konglomerata i gigantske trgovinske kompanije Glencore Xstrata PLC, koji od svojih zaposlenih očekuje konstantan rad.

    Na pitanje Wall Street Journala da li u njegovoj kompaniji postoji balanas između poslovnog i privatnog života, pedesetsedmogodišnji direktor je odgovorio da to nije slučaj.

    „Mi radimo. Ovde se ne dolazi da bi olakšali sebi život. Ovakav stil rada svima nam je doneo novac, tako da postoji i korsit od takvog života“, rekao je Glasenberg koji je i sopstvenim primerom podržao stav koji zastupa.

    Onima koji žele da uspore ritam u Glencore-u  pokazuju se vrata, navodi Glasenberg i dodaje da su svi šefovi koji su želeli da provode više vremena sa porodicom 'izbačeni' od strane menadžera na nižim pozicijama. Ova vrsta konstantne radne kulture nije neuobičajena za trgovinske kompanije, ali kako piše Business Insider, sudeći na osnovu Glasnbergovih reči, deluje malo ekstremno.

    Foto: Flickr/Financial Times

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE