Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Veliki posao: Nemački tenkovi idu za Indoneziju

    Nemačka prodaje Indoneziji 104 tenka tipa „Leopard 2“ i 50 borbenih vozila tipa „Marder 1A2“ (Lasica), a ta odluka doneta je na tajnom zasedanju Vladinog Saveta za bezbednost.

    Međutim, ovaj dil je sporan iz više razloga, a ovom temom bavi se Suddeutsche Zeitung u tesktu „Teški tenkovi, lake sumnje, veliki posao“.

    „Otvoreni Indonežani, ćutljivi Nemci – ova bizarna podela uloga odlikuje posao koji vojnom koncernu Rheinmetall treba da donese obrt od više stotina miliona evra. Dok je vlada Indonezije sama najavila čitav posao još ujesen 2012, nemačka javnost je za dil saznala tek sada. Samo na traženje poslanice Zelenih saznalo se da ga je odobrio bezbednosni kabinet vlade koji tajno zaseda; nisu izneti nikakvi detalji, ne primer, nema odgovora na pitanje: da li se – kao što se očekuje – radi o polovnim ali modernizovanim tenkovima Bundesvera,“piše list.

    List Die Wirtschaftswoche na svom internet-portalu piše o prodaji tenkova i borbenih vozila Indoneziji i donosi više informacija o koncernu Rheinmetall: „Loše poslovanje je početkom godine dovelo ovu firmu do gubitaka. U prvom kvartalu gubitak je iznosio 19 miliona evra, dok je pre godinu dana u službenim knjigama bila zabeležena dobit od 43 miliona.“

    Ovaj list prenosi i da je raspitivanje poslanice Coil donelo i informaciju da je minhenski koncern Klaus-Maffei Wegman sa Katarom potpisao ugovor o prodaji 62 tenka „Leopard 2“ i 24 oklopne haubice „2000“ toj državi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE