Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zapisnik sa saslušanja Milana Beka

    Prema zapisniku sa saslušanja Milana Beka u policiji povodom poslovanja Luke Beograd, koji je objavio Blic, objašnjeno je kako je Miroslav Mišković izašao iz tog projekta što je, prema rečima Beka, bilo razočaravajuće i alarmantno.

    Luka Beograd je zajedničko preduzeće preko strukture vlasničkih kompanija gospodina Miškovića i mene. Naš dogovor, koji je prethodio kupovini Luke, bazirao se na nameri da zajednički razvijamo taj projekat gde će se popularni "Grad na vodi" osloniti na stručnu podršku sistema “Delte”, koji je imao ozbiljnu kadrovsku strukturu za razvoj urbanističkih i građevinskih projekata, naveo je Beko.

    Beko dalje navodi da se na “njegovo veliko razočaranje” Mišković početkom 2007. godine povukao iz ovog posla kada ga je obavestio da je svoj vlasnički udeo preneo na sina Marka, ćerku Ivanu i Ivanu Veselinović. Ovo je bio “alarmantan podatak”, jer je bilo očigledno da dogovorenog razvoja Luke neće biti, dodao je on.

    Naše udaljavanje postalo je upadljivije nakon što sam shvatio da Mišković ima nameru da u najbližoj zoni Luke gradi veliki poslovni tržni centar sa stambenim blokom kojim direktno konkuriše projektu Luke. Takođe, i kada je Mišković odbio da Luci proda objekat „Tempa“ u neposrednoj blizini Slobodne zone Beograd, naveo je Beko.

    Luka je već otkupljivala slične objekte u ovoj zoni kako bi se izbegao efekat “leopardove kože” i ucene malih vlasnika. Tada sam i odlučio da za svoje interese u istoj zoni privatizujem na isti način kao i Mišković, odnosno da sam otkupljujem i sam se razvijam – navodi se u zapisniku sa svedočenja koje je Beko dao pred policijom u sredu, a Blic ekskluzivno objavio.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE