Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bajatović: Stekli su se svi uslovi za početak gradnje Južnog toka

    Direktor preduzeća Južni tok Srbija Dušan Bajatović izjavio je danas da su se stekli svi uslovi da izgradnja transnacionalog gasovoda "Južni tok" u Srbiji, odnosno da polaganje cevi počne krajem ove godine.

    Bajatović je sa v.d. direktorom Republičke agencije za prostorno planiranje Draganom Dunčićem potpisao ugovor o izradi izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene – transancionalnog gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju.

    S ovim dokumenatom, kako je tom prilikom istakao Bajatović, definitivno imamo sve potrebne ugovore, koji vode ka početku izgradnje "Južnog toka", krajem 2013.

    Pročitajte i >>> Izgradnja Južnog toka počinje u decembru

    On je naglasio da je trasa u potpunosti definisana, kako za "Južni tok", tako i za interkonekcije prema Hrvatskoj i Republici Srpskoj. Bajatović je rekao da su svi problemi rešeni, tako da se može krenuti u istovremeno izdavanje više od 70 lokacijskih dozvola, za različite namene.

    Srbijagas je predao idejni projekat, koji je dobro ocenjen, a do 30. juna biće predat i generalni projakat, pa će vrlo brzo biti raspisani tenderi za nabavku cevi i kompresora, naveo je Bajatović.

    Dunčić je podsetio da je Vlada Srbije, krajem prošle godine, usvojila prostorni plan za "Južni tok", a da su se početkom 2013. stvorili projektantski i drugi uslovi da se plan dopuni i to, kako je objasnio, krakovima "Južnog toka" ka Hrvatskoj i Republici Srpskoj, odnosno BIH.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE