Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tabaković:Za tri nedelje predlog za lakšu otplatu kredita

    Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković najavila je da će za tri nedelje centralna banka predložiti poslovnim bankama kako da građanima olakšaju otplatu kredita.

    "Rešnje koje će predložiti NBS, neće biti obavezujuće za banke, već samo preporuka. Predviđeno je da državu to rešenje ne košta ni dinar i da bude primereno prosečnoj četvoročlanoj porodici, a ne onima koji su uzimali kredite da bi profitirali na kupovini nekretnina", rekla je Tabaković na konferenciji za novinare. Najvažnije je, kako je istakla, da to rešenje bude održivo i da NBS ne dođe u situaciju da bude tužena strana.

    NBS se, po rečima Jorgivanke Tabaković, zalaže da budu smanjeni prihodi "onih koji su bili u stanju da procene valutni rizik".

    Guvernerka nije želela da kaže da li će se predloženo rešenje odnositi na sve kredite ili samo na one koji su indeksirani u švajcaraskim francima.

    Zbog promene odnosa švajcarskog franka i evra, građanima koji su uzimali kredite u švajcarskoj valuti dok je to bilo povoljnije, znatno se uvećala mesečna rata, zbog čega je NBS pre nekoliko meseci najavila da će predložiti kako da im se pomogne.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE