Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Metro Group ‘napada’ region Moskve

    Nemački trgovac Metro Group će do kraja 2013. u Rusiji otvoriti tri Metro Cash&Carry radnje, izjavio je izvršni direktor lanca za to tržište, Pieter Boone.

    Objekti će biti otvoreni u gradovima Serpukov, Podolsk i Nožinjsk, a radnja u Serpuhovu, koja je još uvek u vlasništvu Auchana, uskoro će biti preuređena pod Metro Cash&Carry banerom.

    Boone je dodao da u regionu Moskve postoji potencijal za dodatnih šest radnji. Metro Grupa na teritoriji Rusije trenutno posluje kroz ukupno 68 objekata, od kojih se osam nalazi u samoj Moskvi i još četiri na širem području Moskve.

    Trgovac vidi potencijal i za otvaranje tri do pet radnji u okviru manjeg Eco-koncepta u samoj Moskvi, prosečne prodajne površine 2.400 – 3.000 kvadratnih metara (u odnosu na standardnih 7.500 kvadratnih metara). Reč je o konceptu sa fokusom na ponudu svežih proizvoda namenjenih HoReCa sektoru.

    Govoreći o planovima za ekpanziju u Rusiji, Boone je nagovestio da će trgovac nastaviti sa širenjem ka istoku. On je naglasio da su se predstavnici kompanije već dva puta susreli sa guvernerom Primorske teritorije kako bi razgovarali o mogućnosti ulaska u taj region.

    Lično verujem da Vladivostok ima veliki tržišni potencijal po pitanju razvoja našeg poslovanja. Ali, pre nego što donesemo odluku, moramo da definišemo brojna pitanja u vezi sa logistikom, ponudom, itd, rekao je Boone.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE