Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bratušek: Vlada nije skupo zadužila zemlju

    Premijerka Slovenije Alenka Bratušek odbacila je navode opozicije da je državu zadužila po previsokim kamatama plasmanom državnih obveznica u visini od 3,5 milijarde američkih dolara.

    Odgovarajući na pitanja opozicije na početku redovnog zasedanja parlamenta, Bratušek je rekla da će prodaja dveju državnih obveznica biti dovoljna za ovogodišnje servisiranje dospelih kredita, obaveze državnog proračuna, ali i za dokapitalizaciju banaka.

    Bratušek je dodala da veruje kako se početkom maja, kad su obveznice prodate, zadnji put dogodilo da Slovenija investitorima za svoje obveznice s desetogodišnjim dospećem mora nuditi godišnji prinos od šest posto i da će se uslovi zaduživanja na međunarodnom finansijskom tržištu poboljšati zbog mera koje sprovodi njena vlada.

    Pročitajte i >>>INTERVJU – Alenka Bratušek, premijer Slovenije: Sloveniji ne treba strana pomoć

    Na tvrdnje opzicije da njena vlada "bezglavo" zadužuje zemlju pod neprihvatljivim uslovima, Bratušek je rekla da je aktuelno zaduživanje, u pogledu kamata, za deset bazičnih poena povoljnije od uslova pod kojima se zadužila vlada premijera Janše početkom oktobra 2012. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE