Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    JAT u iščekivanju dva

    Avioni nacionalne avio-kompanije nemaju dovoljno letelica, a letovi kasne i do šest sati, pošto jedan kvar može da poremeti red letenja, pa zato u kompaniji početkom juna očekuju da stignu dve „Airbus” letelice uzete na lizing.

    JAT trenutno saobraća sa svega pet "boinga" i dva ATR, a u pomoć po potrebi pristiže i letelica "Aviogeneksa" i kvar na samo jednom avionu dovoljan je da poremeti red letenja.

    Zato su zabeležena kašnjenja na pojedinim linijama "Jata" od dva do šest sati, tačnije, saobraćaj se ovih dana odvija sa planiranim operativnim kašnjenjima.

    Za vikend su "prizemljena" tri aviona, a kod jednog je problem bio zaptivka na kargo vratima, pa je let kasnio u dolasku više od šest sati.

    Zbog redovnih pregleda aviona i tehničkih razloga, imali smo kašnjenja proteklih dana – kažu u "Jatu".

    Do kraja maja u flotu "Jata" iz hangara "Tehnike" trebalo bi da se vrate jedan "boing" i jedan ATR. Sredinom juna sa popravke stiže još jedan "boing", tako da će nacionalni avio-prevoznik početak sezone dočekati sa sedam "boinga" i tri ATR.

    Na usluzi će biti i "Aviogeneksov" avion. To, međutim, nije dovoljno da se izgura sezona, pa se očekuje da će početkom juna u flotu "Jata" stići bar dva "Airbusa" nabavljena na lizing od slovenačke "Adrije", pišu Novosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE