Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prepreke za osnivanje bankarske unije otklonjene do juna

    Ključne prepreke za osnivanje bankarske unije, koja se smatra kamenom temeljcem za okončanje dužničke krize, trebalo bi da budu otklonjene u narednih nekoliko nedelja, izjavio je danas zvaničnik zadužen za svakodnevne operacije u evrozoni, Tomas Vizer.

    Vizer, koji je predsednik radne grupe 17-člane evrozone, rekao je da bi do narednog sastanaka te grupe, koji će se održati 20. juna u Luksemburgu, preostali problemi trebalo da budu rešeni, prenosi France press.

    "Sa dolaskom juna, to ćemo srediti", rekao je Vizer, misleći na tri ključne oblasti vezane za osnivanje bankarske unije, a koja će imati za cilj da spreči da oslabljene banke uzrokuju sistemski kolaps u finansijskom sistemu i ekonomiji.

    "Najpre je potrebno da uspostavimo hijerarhiju kreditora – ko je prvi, a zatim ko je sledeći na redu da pretrpi neizbežne gubitke kada dođe do restrukturisanja banke ili njenog gašenja", rekao je Vizer.

    Proces "spasilačkog paketa pomoći" bio je od ključnog značaja za Kipar, ali se pokazao kao izuzetno kontroverzan nakon što je štedišama sa depozitima manjim od 100.000 evra rečeno da će njihov ulog biti oporezovan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE