Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski Fijat uplovio u SAD

    Brod sa 3.000 kragujevačkih automobila Fijat 500 L stigao je u američku luku Baltimor, čime je, posle 23 godine proizvod automobilske industrije proizveden u Srbiji ušao na američko tržište.

    Fijat do kraja godine planira da iz Kragujevca u Sjedinjene Američke Države (SAD) izveze nekoliko desetina hiljada vozila, rekla je direktor Fijata za komunikacije Aleksandra Ranković.

    Ova probna količina služiće dilerima da do leta prime prve porudžbine, jer tek od septembra očekujemo veći priliv automobila u Ameriku kada i počinje zvanična prodaja, navela je ona.

    Očekivana cena 500L na tržištu SAD kretaće se od 16 do 25 hiljada dolara, što ga svrstava u red automobila srednje klase.

    Fijat na Američkom tržišitu želi da pobudi emocije naročito kod emigranata, zato je 30 odsto automobila sa manuelnim menjačem, a prodaja je usmerena na  gradove sa dosta Evropljanja, pre svega Italijana.

    Za dodatni uspeh ove "operacije" potrebna je i dobra reklama i, shodno tome, na udarnim terminima američkih televizija se već mogu videti spotovi koji najavljuju prodaju.

    Fijat će biti jedan od najvećih izvoznih proizvoda iz Srbije, a svakih 12 dana će po 3.000 komada vozila dolaziti u Ameriku, koja je, inače, najveće svetsko tržište za prodaju automobila, rekao je u baltimorskoj luci ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović.

    U razgovorima sa predstavnicima Fijata i lokalnim dilerima u okolini Vašingtona i Baltimora saznao sam da već postoje liste čekanja za kupovinu ovog modela, istakao je Petrović.

    Posle Baltimora, jedne od najvećih severnoameričkih luka, gde će se istovariti deo kontigenta namenjen dilerima sa Severne obale, probne količine 500L isopručiće se i u Kanadsku luku Halifaks i na Zapadnoj obali, Los Anđeles.

    Kragujevački 500L krenuo je prema SAD iz crnogorske luke Bar 13 dana ranije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE