Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svetski putnici povećavaju budžete

    Svetski putnici i turisti ove godine će u odnosu na prethodne sezone povećati kućne budžete za putovanja u proseku za pet odsto, dok neki od njih nameravaju da na putovanja potroše dvostruko više nego ranije, pokazuje istraživanje platne kompanije Visa.

    Barometar putnih trendova, pokazuje kako finansije više nisu među tri najvažija razloga na osnovu kojeg turisti biraju destinacije već su to atrakcije i programi, prirodne lepote i bogata kultura.

    Prema istraživanju kojim je obuhvaćeno 12.631 osoba iz 25 zemalja, prosečan budžet turista po putovanju iznosi 2.390 dolara, a očekuje se da će taj iznos biti povećan na 2.501 dolar.

    Povećanje budžeta za putovanja posebno je izraženo na azijskom tržištu gde se predviđa porast od 46 odsto, jer turisti iz Singapura, Tajlanda i Hong Konga planiraju za omiljene destinacije da odvoje duplo više novca nego ranije.

    Najviše novca u inostranstvu ostave stanovnici Saudijske Arabije koji na putovanju potroše u proseku 6.666 dolara, a slede ih Australijanci sa 4.118 dolara, dok treće mesto zauzimaju Kinezi.
    Istraživanje je pokazalo i da je SAD najpopularnija destinacija svetskih putnika, kako onih u protekle dve godine (17 odsto), tako i onih koji nameravaju da putuju u 2013. (10 odsto).

    Među popularnim turističkim destinacijama u 2011. i 2012. bili su i Velika Britanija (12 odsto), Francuska (12 odsto), Kina, Singapur, Tajland i Hong Kong (10 odsto).

    Takođe, očekuje se porast potražnje regionalnih turističkih aranžmana, na šta će dodatno uticati i jačanje azijsko-pacifičke regije. Prema posjednjem popisu najpoželjnijih destinacija, očekuje se da će 31 odsto svetskih putovanja biti u Aziji i novim destinacijama Azijsko-pacifičke regije kao što su Australija i Koreja. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE