Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koji grad je privukao najviše turista?

    Glavni grad Tajlanda Bangkok ovogodišnji je grad broj jedan za putovanja, ukazuju podaci trećeg godišnjeg istraživanja  Global Destination Cities Index.

    Iako je London bio na prvom mestu 2012. godine, Bangkok ga je pretekao sa minimalnom razlikom u broju posetilaca od svega 25.000, što je razlika od oko jedan odsto.

    Istraživanje je uzelo u obzir najveće brojeve međunarodnih posetilaca tokom 2013. godine, a među prvih pet su se našli i London, Pariz, Sinagapur i Njujork.

    Uočljiv trend u ovogodišnjem izveštaju je dominacija Azijsko-pacifičkog regiona. Od 132 grada koji su rangirani, 42 su u azijskim zemljama. Iza Bangkoka slede Singapur, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Šangaj i Tokio, a pet od top 10 gradova u 2013. godini su iz oblasti Velike Kine, koja podrazumeva Kinu, Hong Kong, Makao i Tajvan.

    Među 20 najbolje plasiranih gradova destinacija za 2013. godinu, četiri od top pet gradova su "Neprocenjivi gradovi" – London, Pariz, Singapur i Njujork, a Los Anđeles se našao na 20. mestu. Ti gradovi ne samo da privlače dolaske međunarodnih turista, već su i vrhunska mesta za ljude koji tu žive, navedeno je u saopštenju.

    Istraživanje Global Destination Cities Index kompanije Mastercard rangira gradove po broju ukupnih dolazaka međunarodnih posetilaca i prekograničnoj potrošnji tih posetilaca u gradovima destinacijama, na osnovu čega se kreiraju prognoze za rast za 2013. godinu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE