Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Norvežani kupuju pogon 21. oktobra u Gruži?

    Agencija za privatizaciju zakazala je za 7. jun javno nadmetanje za kupovinu pogona kragujevačke fabrike 21. oktobar u Gruži, a po svemu sudeći poziv je upućen već poznatom kupcu, multinacionalnoj kompaniji Rapp Marine Group iz Osla, nezvanično piše Danas.

    Kako Danas list nezvanično saznaje, za kupovinu je zainteresovana multinacionalna kompanija Rapp Marine Group, sa sedištem u Oslu, jedan od najvećih svetskih proizvođača elemenata za naftne platforme i tankere, i koja je od 2006, kada je kupila Zastava Mašine, prisutna u Srbiji.

    Početna cena pogona koji ima više od 10.000 kvadrata, nešto proizvodne opreme i četiri hektara fabričkog kruga, iznosi oko 620.000 evra, a budući vlasnik imaće obavezu da preuzme jedanaest preostalih radnika.

    U menadžmentu kragujevačke fabrike Rapp marine Group našem listu potvrdili da će, ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, postati novi vlasnik pogona u Gruži, kao i da planiraju da tu do početka naredne godine izmeste kompletnu proizvodnju i svih 120 radnika.

    Odavno smo planirali da proizvodnju organizujemo u novijim i prostranijim pogonima i odlučili smo se za pogon u Gruži koji će nam, uz neophodnu rekonstrukciju i instaliranje savremene opreme, početkom naredne godine obezbediti optimalne uslove za rad, kažu za Danas u kragujevačkom ogranku kompanije Rapp Marine Group.

    Do početka naredne godine zaposliće se još 40 do 50 novih proizvodnih radnika, kao i još desetak diplomiranih mašinskih inženjera, kažu iz te kompaije, a piše Danas. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE