Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Profit Telekoma ide u investicije

    Akcionari Telekoma Srbije najverovatnije ostaju bez dividendi, s obzirom na to da kompanija planira da ove godine uloži čak 200 miliona evra u investicije.

    Telekom Srbija je, na nivou cele grupacije u koju ulazi još šest zavisnih preduzeća, ostvario godišnji profit od 12,29 milijardi dinara. Od toga se čak 11,25 milijardi odnosi na matično preduzeće, srpski Telekom.

    Međutim, teško da će se od ove dobiti "ovajditi" i građani Srbije, koji su dobili besplatne akcije ove kompanije, budući da Telekom planira da ove godine uloži čak 200 miliona evra u investicije. Da će akcionari ove godine gotovo sigurno ostati bez dividendi, nagoveštavaju i u samoj kompaniji.

    Odluka o raspodeli dividendi biće doneta 27. juna za kada je zakazana skupština akcionara. Naša želja je da Telekom Srbija ne bude opterećena isplatom dividendi uzimajući u obzir investicione planove za 2013. godinu, rečeno je Novostima u ovom preduzeću.

    Matična i zavisna preduzeća u protekloj godini ostvarili su ukupne poslovne prihode od 122,2 milijarde dinara, što je rast od 3,5 odsto u odnosu na proteklu godinu. U istom periodu rastu i rashodi, po stopi od 6,8 odsto. Neto dobit od 12,3 milijarde dinara gotovo upola je niža od profita u 2011. godini.

    Niži rezultat posledica je najvećim delom negativnih kursnih razlika, kao i većih rashoda kamata, uglavnom u matičnom preduzeću, navodi se u konsolidovanom izveštaju Telekoma Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE