Samo napred. Možete da se žalite, ali se onda spremite na posledice - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samo napred. Možete da se žalite, ali se onda spremite na posledice

  Da li se žalite i koliko često?
  Da li pričate o svojim problemima kad god imate kome i koliko često? Budite iskreni.
  Da li volite da slušate žalopojke drugih? Sigurno ne. Ima li šta gore.

  Kada se žalite na bilo šta, bilo koga i bilo kada to se jedino može svesti pod ’negativno’, ’negativne’ misli i ’negativne’ postupke. Prihvatili vi to ili ne, ali žalopojke i slične ’ode’ vašim problemima i teškoćama veoma utiču na vaš život. Negativno. Suština je da se tako fokusirate na PROBLEM (ne na rešenje), na LOŠE (ne na dobro). Ne morate da verujete u priče o energiji, principu privlačnosti i sličnim teorijama. Dovoljno je samo da se prisetite:
  Kada vam, recimo, dan počne sa žalopojkama i kuknjavom, kako se dalje odvija?
  Da li sve ide kao po loju i medu, ili se nastavi još gore tako što nižete poraz za porazom i problem za problemom? Kada počnete sa nabrajanjem negativnih strana svog posla, kolega, prijatelja, finansijske situacije ili porodičnih odnosa, sve čega treba da se setite je – domino efekat. Kada počne, teško se zaustavlja osim ako mu negde na pola ne postavite nogu.

  I pre nego što postavite nogu u pokušaju da prekinete negativan niz, prihvatite izazov – odredite jedan dan, 24 sata, kada ćete svaki put kada vam padne na pamet da se požalite i to izgovorite, zapisati na šta ste hteli da se požalite. Bilo bi dobro da zapišete i pre nego što bilo šta kažete. Na kraju će vas neprijatno iznenaditi saldo – požalili ste se više puta nego što ste mogli i da zamislite da je moguće i razlozi su uglavnom bili više nego trivijalni. Ovo je odlična vežba, jer jedini način da promenite naviku, bilo koju, je da je osvestite i zatim zamenite drugom, pozitivnom.

  Ova je vežba za svaku preporuku jer će vas verovatno dovesti i do pravih razloga zbog kojih se uopšte žalite osim što će vas navesti da životu prilazite iz drugog ugla, pozitivnog i zdravijeg. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE