Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU ukida roaming?

    Komesarka Evropske unije za digitalnu agendu Neelie Kroes predložila je danas radikalnu izmenu tržišta mobilne telefonije, uključujući ukidanje rominga u zemljama EU.

    Kroes navodi da bi Unija trebalo da krene napred i formira jedinstveno tržište mobilne telefonije, koje bi donelo brojne koristi i podstaklo ekonomski rast i zapošljavanje, prenela je agencija France Press.

    Uoči izbora u EU 2014, Kroes je pozvala zakonodavce Evropskog parlamenta da pokažu građanima da je moguće okončati troškove rominga.

    Komesarka se takođe zalaže za pokretanje konkretne akcije protiv visokotehnološkog kriminala i garantovanje neutralnosti interneta, koja podrazumeva da saobraćaj na internetu treba da se tretira jednako i da internet provajderi ne mogu da vrše segregaciju tako što će gušiti konkurenciju i pokušavati da blokiraju određenu vrstu prometa.

    Ukoliko predlozi budu usvojeni, mogli bi da počnu da se primenjuju od 2015. ili 2016.

    "Tržišta, uređaji, mreže moraju da funkcionišu, a investicije moraju da postoje… Ne možemo da priuštimo nebrojene, bespotrebne, veštačke prepreke koje su trenutno prisutne", poručila je Kroes.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE