Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Električni aparati ispod svakog nivoa kvaliteta

    Gotovo svaka treća tužba Tržišnoj inspekciji protekle godine odnosi se na trgovce električnih uređaja i opreme koji, osim što im je kvalitet ispod svakog nivoa, mogu biti i opasni po život.

    Produžni kablovi i punjači za mobilne koji gase sve aparate po kući i , fenovi "gore" pri prvom korišćenju, električne seckalice kojima izleće sečivo…U 2012.godini zabranjen je promet ukupno 71.073 komada razne električne opreme u vrednosti od 295,4 miliona dinara, pišu Novosti.

    S obzirom na to da se kontrolišu samo zvanične radnje, situacija je sigurno znatno lošija. Veliki deo prometa urađajima obavlja se na internet-sajtovima, ali i na pijacama, gde provere – nema.

    Najviše muke, barem prema rezultatima kontrole Tržišne inspekcije, kupcima su zadavali produžni kablovi. Od ukupnog broja uzorkovanih proizvoda, koji su prošli proveru, samo dva odsto njih bilo je bezbedno za upotrebu. Nešto je bolja situacija sa punjačima baterija.

    Između ostalog, zabranjen je promet 10.339 komada punjača za baterije, 14.646 komada produžnih kablova, 1.193 komada sijalica, kažu u Republičkoj tržišnoj inspekciji.

    Ipak, broj pritužbi građana je, kako kažu u ovoj inspekciji, manji nego ranijih godina, što je posledica čestih kontrola, ali i boljeg odnosa trgovaca prema kupcima.

    Prilikom podnošenja pritužbi na kvalitet određenih proizvoda Odseku za zaštitu potrošača sugrađani moraju da imaju fiskalni račun i garantni list za kupljeni tehnički uređaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE