Gradnja gasovoda glavna tema biznis foruma u Amsterdamu - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nekategorizovano
  autor
  0

  Gradnja gasovoda glavna tema biznis foruma u Amsterdamu

  Gradnja gasovoda i skladišta gasa tema je evropskog biznis kongresa u Amsterdamu. Među prisutnima je i srpski 'Srbijagas', a ove godine prisutno je i preduzeće 'Južni tok transport'.

  Potrošnja gasa u evropskim zemljama raste, i to do 15 odsto godišnje. Zbog toga je neophodna izgradnja gasne infrastrukture. Pored 'Severnog toka' koji je već u funkciji, 'Južni tok' može popuniti nedostatak gasa i povezati potrošače u Evropi sa najvećim gasnim nalazištima. Gradnja gasovoda i skladišta gasa tema je evropskog biznis kongresa u Amsterdamu.

  Evropski bisznis kongres okuplja više od 130 najznačajnijih energetskih kompanija i finansijskih institucija. Kongresom predsedava Aleksej Miler, prvi čovek 'Gasproma'. Glavna tema je budućnost evropskog tržišta gasa, neophodnost gradnje ne samo gasovoda, već i skladišta naftnog tečnog gasa i finansiranje tih investicija, kao i njihov uticaj na evropsko energetsko tržište. Reč je o velikim investicijama koje se mere milijardama evra, pa stručnjaci smatraju da izgradnja gasne infrastukture može da pokrene finansijsko tržište u evropskim zemljama i otvori nova radna mesta. Kako navode, veoma je važan dogovor Rusije i Evropske unije ne samo oko 'Južnog toka' već i o gasnoj prekograničnoj infrastrukturi, jer će garantovati investicije za transport gasa do evropskih potrošača.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE