Najskuplja Olimpijada ikad je ujedno i najveća prevara? - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najskuplja Olimpijada ikad je ujedno i najveća prevara?

  Procene su da će Zimske olimpijske igre u Sočiju biti najskuplje do sada, a prema najnovijim izveštajima polovina od planirane 51 milijarde dolara završava u nečijim džepovima.

  Poslednjih šest meseci Boris Nemtsov i Leonid Martynyuk, inače opozicija vladajuće garniture, analizirali su troškove Igara u Sočiju i došli do zaključka da je većina skupih sportskih kompleksa izgrađena bez sprovođenja odgovarajućih javnih tendera. Ugovori su, kako navode, zaključivani sa prijateljima ruskog predsednika Vladimira Putina, a cene u istim su znatno uvećane. Prvobitni budžet koji je iznosio 12 milijardi dolara, sada je prekoračen skoro pet puta.

  Pročitajte i >>> Smene zvaničnika i kašnjenja najskuplje Olimpijade ikad

  Nemtsov, koji je bivši potpredsednik vlade, i Martynyuk, član pokreta Solidarnost, navode da ovakve pronevere predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost Rusije. Prema njihovom izveštaju oko 30 milijardi dolara koje su proneverene u izgradnji infrastrukture neophodne za Olimpijadu, bilo je dovoljno da se obezbedi smeštaj za 800.000 ljudi u Rusiji.

  Pročitajte i >>> J.P.Morgan za bolji imidž Rusije

  Ovakav izveštaj je sramotan za Olimpijske igre, piše Business Insider i navodi da se Rusija nada da će spektakularnom organizacijom Zimske olimpijade uspeti da odagna priče o korupciji i neefikasnosti koje prate zemlju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE