Svetska konsulantska firma otvara kancelariju u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svetska konsulantska firma otvara kancelariju u Beogradu

  Inženjerska konsulantska firma Parsons-Brinckerhoff (PB),  naredne sedmice će zvančino otvoriti kancelariju u Srbiji, najavila je danas britanska ambasada.

  Kako se navodi, ta globalna inženjerska konsultantska firma će zapošljavati visokoobrazovane srpske inženjere na projektima širom sveta.

  Profesionalci zaposleni u beogradskoj kancelariji kompanije PB će, dodaje se, biti angažovani u specijalističkim oblastima važnim za medunarodne projekte i klijente u energetskom i železničkom sektoru.

  Ističe se da će PB saradivati sa domaćim univerzitetima, davati stipendije talentovanim mladim inženjerima, nuditi im mogućnost da stažiraju ili učestvuju u istraživačkim projektima.

  Parsons-Brinckerhoff u 150 kancelarija u Evropi, na Bliskom istoku, Americi, Aziji i Australijsko-pacifičkom regionu zapošljava 14.000 ljudi.

  Ta firma ima značajnu ulogu u razvoju super-brzih pruga u Velikoj Britaniji i SAD, i rukovodi obimnim projektom razvoja železničke mreže u Kataru.

  Kompanija PB je angažovana i na realizaciji projekta Medupi u Južnoafričkoj Republici gde se gradi jedna od najvećih elektrana u svetu, a uključena je i u veliki projekat izgradnje dalekovoda u Keniji, i u revitalizaciju elektroenergetike u Iraku.

  Povodom otvaranja kanceralije PB u Srbiji ambasador Velike Britanije Michael Davenport prirediće u utorak, 4. juna, prijem za predstavnike te firme i za njihove potencijalne poslovne saradnike.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE