Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada o ekonomskim merama tek nakon serije konsultacija

    Vlada Srbije na današnjoj sednici nije raspravljala o ekonomskim merama, ali će to biti tema sastanka na nivou vladajuće koalicije, koji bi, kako je najavio premijer Ivica Dačić, trebalo da bude održan u četvrtak ili petak.

    Ekonomske mere se tako neće naći na dnevnom redu vladine sednice u četvrtak, već bi one mogle biti usvojene tek na nekoj od narednih sednica, nakon što se obavi serija konsultacija, najpre u okviru vladajuće koalicije, a potom i sa stručnom javnošću.

    Pročitajte i >>> Dačić: Srbija nije bankrotirala poslednjih 20 godina, pa neće ni sada

    Dačić je za kraj ove nedelje, odnosno četvrtak ili petak, najavio sastanak na nivou vladajuće koalicije o ekonomskim merama, dodajući da one nisu kratkoročnog karaktera i da o njima treba dobro da se promisli.

    Premijer je podsetio da je na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, Mlađanom Dinkićem i Jorgovankom Tabaković postignut dogovor u "nekom opštem pogledu šta treba da se uradi u narednom periodu".

    "Dogovorili smo se da se krajem nedelje nastave razgovori na nivou cele vladajuće koalicije", rekao je premijer i dodao da je dogovoreno da se izvrše konsultacije i održi sastanak sa Fiskalnim savetom, Savetom za privredni oporavak, Socijalno-ekonomskim savetom…

    "Nakon toga ide se na usvajanje mera na sednici vlade", kazao je Dačić i podvukao da nema nikakvih nesuglasica, da je sve dogovoreno između Vučića i njega i da oko svega toga nema nikakvih dilema.

    To je potvrdio i potpredsednik vlade Rasim Ljajić, koji očekuje da će do kraja nedelje biti sačinjen predlog mera o kojima će vladajuća koalicija da razgovara, da se njihovo usvajanje može očekivati na nekoj od narednih sednica vlade, a da će prethodno biti obavljene konsultacije s Fiskalnim savetom, Socijalno-ekonomskim savetom, kao i Privredno-nacionalnim savetom.

    Ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović izjavila je jutros da stanje u srpskom budžetu nije alarmantno, kao i da neće biti doneta jedna ad-hok mera koja će kratkoročno dovesti do uštede, već paket mera koji će biti donet u narednih desetak dana.

    "Nije realno da imamo kompletno završene mere do kraja nedelje. Sigurno je da ćemo u narednih desetak dana imati paket mera", navela je Kalanović.

    Dačić, Vučić, Dinkić i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković razgovarali su na sastanku u nedelju o ekonomskoj situaciji u zemlji, načinu prevladavanja nasleđenog teškog ekonomskog stanja, fiskalnoj konsolidaciji i merama koje treba da omoguće privredni razvoj, investicije i bolji život građana.

    Tada je dogovoreno da se tokom nedelje razgovori nastave na nivou vladajuće koalicije, kao i da se održe razgovori sa članovima Fiskalnog saveta, Nacionalnog saveta za privredni oporavak Srbije i Socijalno-ekonomskog saveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE