Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavljena mapa logističkih potencijala Vojvodine

    U Novom Sadu danas je predstavljena Interaktivna mapa logističkog potencijala Vojvodine, u kojoj su objedinjeni svi potencijali u saobraćajnoj infrastrukturi, mape reka i kanala i opis svih logističkih centara i kapaciteta luka.

    Prema rečima predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, ova jedinstvena mapa će za korisnike biti dostupna preko interneta i njome je učinjen veliki korak napred u logističkom smislu.

    "Investitorima koji posluju na teritoriji naše pokrajine, ili žele da ulože kapital, obezbedjeno je da brzo i efikasno dodju do najvažnijih informacija i podataka važnih za njihov posao, a za šta su ranije bile potrebne nedelje", rekao je Pajtić.

    Prema njegovim rečima, potencijalni investitori moći će za nekoliko minuta da se upoznaju sa infrastrukturnim mogućnostima, dodju do informacija o radnim i industrijskim zonama, makroekonomskim i mikroekonomskim uslovima.

    Pajtić je istakao da u Pokrajini nastoje da dodatno olakšaju položaj investitora, svesni koliko je danas opterećenje u privredi veliko i kolike su plate u privatnom sektoru i javnom sektoru.

    "Znajući da ćemo kao država doći u velike finansijske probleme i da globalna recesija ne samo da nije završena nego se zahuktava, u prošloj godini smo za 10 odsto smanjili administraciju u pokrajini. Pokazali smo da želimo da učestvujemo u rešavanju problema sa kojima se danas suočava privreda. Želimo da uštedimo sredstva da bi ih dalje plasirali u privredu, poljoprivredu, u razvoj", rekao je on.

    Prezentacija interaktivne mape održana je u Privrednoj komori Vojvodine, a ovaj dokument je izradio Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE