Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Borba divova: Samsung dobio spor protiv Apple-a

    Američki tehnološki gigant Apple izgubio je spor protiv južnokoreskog proizvođača mobilnih telefona Samsunga u slučaju oko krađe patenata koja se odnosi na  tehnologiju ‘3G wireless’ i mogućnost prenosa više usluga istovremeno.

    Međunarodna trgovinska Komisija (ITC) je danas zabranila uvoz i prodaju nekih starijih Apple modela iPad-a ii Phone-a, nakon otkrića da je ta kompanija prekršila patent koji je u vlasništvu Samsunga, prenosi France press.

    Pročitajte i >>> EU povela istragu protiv Apple-a zbog antikonkurentske prakse

    Ta pobeda bi, međutim, mogla imati samo simboličan karakter, budući da se zabrana odnosi na uređaje koji se više aktivno ne prodaju na američkom tržištu, a među kojima su uređaji iPhone 4, iPhone 3 i iPhone 3GS, kao i iPad 3G i iPad 2 3 G.

    Odluka Komisje je konačna, ali na nju je moguće uložiti žalbu pred Američkim žalbenim sudom.

    "Verujemo da je konačna odluka ITC-a potvrdilaApple-ovu višegodišnju zloupotrebu Samsungovih tehnoloških inovacija", navedeno je u saopštenju Samsunga.

    Ovaj slučaj je pokrenut u avgustu 2011. godine usled niza optužbi između dva rivala oko krađe patenata.

    Pročitajte i >>> Apple priprema veliko zapošljavanje inženjera

    U drugom sudskom sporu oko patenata, Samsungu je prošle godine naređeno da isplati više od milijardu dolara za krađu Apple-ovog patenta, ali je sudija kasnije kaznu spustio na 598,9 miliona dolara.
                

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE