Zastava Oružje pred poslom decenije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zastava Oružje pred poslom decenije

  Pregovori o poslovnom aranžmanu Zastava Oružja sa Libijom su u završnoj fazi i ugovor o izvozu naoružanja u tu zemlju, vredan 103 miliona dolara, biće potpisan uskoro, piše Danas. „Posao decenije“ za kragujevačku fabriku.

  Državno vojna delegacija Libije ponovo je ovih dana posetila Zastavu Oružje, a potom i Zastavinu fabriku kamiona. Članovi vojnog dela libijske delegacije ovoga puta su funkcionalne i streljačke karakteristike Zastavinog pešadijskog naoružanja proveravali ne samo u fabrici nego i na vojnom poligonu, saznaje Danas.

  Izvori lista Danas kažu da će Zastava Oružje u naredne dve do tri godine, Libiji isporučiti velike kontingente mitraljeza M 84, najnovije vojne puške M 21, zatim potcevnih bacača granata, dalekometnih i ubojitih snajpera „crna strela“ i drugog naoružanja.

  U fabrici očekuju da će država realizaciju gotovo izvesnog posla sa Libijom da podrži ulaganjima u modernizaciju pogona i opreme, kao i u proširenje kapaciteta. Kragujevački oružari smatraju da će im za realizaciju tako velikog posla biti potrebni i novi proizvodni pogoni, u kojima će biti angažovani mladi radnici.

  Zastavina fabrika oružja je za ovu godinu već ugovorila izvozne poslove, najvećim delom za tržište Amerike, u vrednosti od blizu 45 miliona dolara.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE