Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zastava Oružje pred poslom decenije

    Pregovori o poslovnom aranžmanu Zastava Oružja sa Libijom su u završnoj fazi i ugovor o izvozu naoružanja u tu zemlju, vredan 103 miliona dolara, biće potpisan uskoro, piše Danas. „Posao decenije“ za kragujevačku fabriku.

    Državno vojna delegacija Libije ponovo je ovih dana posetila Zastavu Oružje, a potom i Zastavinu fabriku kamiona. Članovi vojnog dela libijske delegacije ovoga puta su funkcionalne i streljačke karakteristike Zastavinog pešadijskog naoružanja proveravali ne samo u fabrici nego i na vojnom poligonu, saznaje Danas.

    Izvori lista Danas kažu da će Zastava Oružje u naredne dve do tri godine, Libiji isporučiti velike kontingente mitraljeza M 84, najnovije vojne puške M 21, zatim potcevnih bacača granata, dalekometnih i ubojitih snajpera „crna strela“ i drugog naoružanja.

    U fabrici očekuju da će država realizaciju gotovo izvesnog posla sa Libijom da podrži ulaganjima u modernizaciju pogona i opreme, kao i u proširenje kapaciteta. Kragujevački oružari smatraju da će im za realizaciju tako velikog posla biti potrebni i novi proizvodni pogoni, u kojima će biti angažovani mladi radnici.

    Zastavina fabrika oružja je za ovu godinu već ugovorila izvozne poslove, najvećim delom za tržište Amerike, u vrednosti od blizu 45 miliona dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE