Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poplave zaustavile proizvodnju Porsche-a

    Proizvodnja Porcshe-ovih luksuznih modela Cayenne i Panamera, obustavljena je danas zbog poplava širom Evrope koje su uzdrmale snabdevanje delova.

    Nemačka kompanija je jutros obavestila radnike iz prve smene da ne dolaze na posao, jer su poplave u Českoj onemogućile isporuku karoserija za model Cayenne, prenosi agencija Bloomberg.

    Pročitajte i >>> (FOTO) Centralna Evropa pod vodom, a Dunav nastavlja da raste

    "Postoji problem sa isporukom karoserija koje se proizvode u Volkswagenovoj fabrici u Bratislavi, a zatim se vozom transportuju kroz Češku u Lajpcig", izjavio je portparol Porsche-a.

    Zastoj će takođe uticati i na završnu montažu modela Panamera, iako ne postoji problem u snabdevanju komponenti, jer se koroserije za ovaj model proizvode u Hanoveru na severu Nemačke.

    Portparol nemačke kompanije takođe je naveo, da Porscheov fleksibilni sistem proizvodnje omogućava kompaniji, kada se situacija stabilizuje, da kroz dodatne smene nadoknadi izgubljeno.

    Prema zvaničnim podacima, pogon u Lajpcigu proizvodi 450 automobila dnevno u tri smene. Nemački proizvođač će kasnije odlučiti da li su budući prekidi u proizvodnju neophodni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE