Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vladajuća koalicija i danas o ekonomskim merama

    Lideri vladajuće koalicije nastaviće danas razgovore o ekonomskoj situaciji i merama za ublažavanje krize, saznaje Tanjug.

    Prvi sastanak lidera vladajuće koalicije, SNS-a Aleksandra Vučića, SPS-a Ivice Dačića i URS-a Mlađana Dinkića posvećen ekonomskim merama za ublažavanje krize održan je u nedelju, a o istoj temi sinoć su razgovarali Vučić i Dačić.

    Ekonomske mere Vlade bi mogle biti usvojene tek na nekoj od narednih sednica, nakon što se obavi serija konsultacija, najpre u okviru vladajuće koalicije, a potom i sa stručnom javnošću, precizirao je premijer Ivica Dačić.

    Premijer je podsetio da je na sastanku u nedelju sa Vučićem, Dinkićem i guvernerkom NBS Jorgovankom Tabaković postignut dogovor u "nekom opštem pogledu šta treba da se uradi u narednom periodu".

    "Dogovorili smo se da se krajem nedelje nastave razgovori na nivou cele vladajuće koalicije", rekao je premijer i dodao da je dogovoreno da se izvrše konsultacije i održi sastanak sa Fiskalnim savetom, Savetom za privredni oporavak, Socijalno-ekonomskim savetom…

    Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je u sredu da će se SNS zalagati za rešavanje pitanja preduzeća u restruktuiranju, reformu državne uprave i neuporedivo veću finansijsku disciplinu i kontrolu rashoda bidžeta.

    Mlađan Dinkić, istakao je da je Ministarstvo finansija i privrededalo predlog mera koje bi trebalo preduzeti, kao i da se one odnose na budžet, strukturne reforme, restrukturiranje javnih preduzeća, izmenu zakona za poboljšanje poslovne klime.

    Dinkić je naveo da vlada prvi put posle 12 godina radi na kompletnom predlogu mera koji će obuhvatiti i mere štednje u javnom sektoru, ali i aktiviranje investicija u privrednom sektoru kako bi Srbija imala brži privredni rast.

    "Mi ćemo predložiti da se promene odeđeni zakoni, koji bi omogućili otpuštanje iz državne administracije, bez mogućnosti da sudovi posle vraćaju te radnike na posao i gde bi se ograničio broj ljiudi koji možze i treba da radi u državnoj administraciji", rekao je ministar finansija Srbije i istakao da nije realno da se ti zakoni promene pre jeseni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE