Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Banka podsticala bogate klijente na otvaranje tajnih računa?

    Francuske vlasti pokrenule su zvaničnu istragu u vezi sa švajcarskom bankom UBS zbog sumnji da je banka pokušala da ubedi bogate francuske klijente da otvore neprijavljene račune u Švajcarskoj.

    Istražitelji sumnjaju da je UBS dozvoljavao svojim švajcarskim službenicima da nezakonito prilaze građanima Francuske, kao i da je uspostavio tajni računovodstveni sistem da bi prikrio kretanje kapitala između Francuske i Švajcarske.

    Pročitajte i >>> Švajcarska banka UBS pod istragom zbog pranja novca

    Bivši predsednik UBS u Francuskoj Partik de Faje, zatim bivši predsednik filijale banke u Lilu i zvaničnik UBS u Strazburu već su pod istragom, koja je pokrenuta nakon što je jedan od bivših zaposlenika banke pristao da bude doušnik. Anonimna poruka, u koju je imao uvid France press, poslata je Banci Francuske, koja je tako obaveštena o postojanju paralelnih računa u periodu od 2002. do 2007. Dati računi otvoreni su u Švajcarskoj, ali nisu prijavljeni u Francuskoj.

    Pročitajte i >>> Švajcarska više neće biti finansijski raj

    Francuske vlasti su od švajcarskih kolega zatražili detalje o 353 ljudi za koje se sumnja da su imali tajne račune u Švajcarskoj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE