Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zlatiborski jubilej za desetine hiljada turista

    Zlatibor, najposećeniju turističku destinaciju u Srbiji, koja slavi 120 godina bavljenja turizmom, tokom leta će, prema očekivanjima dnevno posećivati 15 do 20 hiljada turista, među kojima će veliki broj njih doći iz Grčke, Rumunije i Mađarske.

    Nastupajuća sezona na Zlatiboru proteći će u znaku 120 "turističkih" godina na toj planini, a direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Ðurović rekao je da će tokom leta biti organizovan niz kulturnih, stručnih i zabavnih skupova posvećenih tom jubileju.

    Centralna manifestacija proslave jubileja biće 20. avgusta, na dan kada je kralj Aleksandar Obrenović pre 120 godina posetio Zlatibor i dao blagoslov da se osnuje vazdušna banja. Od tada turizam na ovoj planini počinje kontinuirano da se razvija sve do današnjih dana, kaže Ðurović.

    On ističe da se prema trenutnim rezervacijama od polovine juna na Zlatiboru očekuje dnevno od 15 do 20 hiljada gostiju.

    Najvažnija informacija za turiste jeste da će cene biti na prošlogodišnjem nivou, a hoteli daju popuste za rane rezervacije, kaže Ðurović i dodaje da se ovog leta očekuje veliki broj turista iz Grčke, Rumunije i Mađarske, zahvaljujući uspešnoj prezentaciji u zemljama u okruženju.

    Od jula Zlatibor će postati i atraktivna destinacija za kampere, pošto se 30. juna otvara autokamp kod hotela Zelenkada.

    Prema njegovim rečima, i ovog leta svi gosti Zlatibora imaće na raspolaganju i kupališta u okolini, kao i mogućnost posete izletištima i Torniku, koji u letnjem periodu nudi mogućnost panoramske vožnje šestosednom žičarom i uređene biciklističke staze. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE