Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kuvajt nam odobrava novi kredit

    Kuvajtski razvojni fond iduće godine odobriće Srbiji novi kredit za navodnjavanje, izjavio je ambasador Kuvajta Favzi Abdulaziz Ahmad el Džesem.

    Podsetivši na prethodno potpisan sporazum o kreditu između Kuvajtskog razvojnog fonda i Vlade Srbije u iznosu od 25 miliona evra za izgradnju Prokopa, Ahmad el Džesem je kazao novinarima da ambasada Kuvajta pokušava da radi na poboljšanju ekonomskih odnosa dve zemlje.

    "Kao ambasador imam zeleno svetlo od rukovodstva da sa Srbijom pojačam ekonomsku saradnju i trgovinu", kazao je ambasador, istakavši da je u maju ove godine obeleženo i 50 godina od potpisivanja sporazuma o diplomatskim odnosima sa Jugoslavijom.   Srbija je lepa zemlja i ima dosta potencijala, ocenio je ambasador i napomenuo da je sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem razgovarao o tome da Srbiju uskoro posete biznismeni, trgovci i mediji iz Kuvajta, kako bi se lično uverili i prikazali te potencijale.      

    On je pozvao firme iz Kruševca da se obrate ambasadi Kuvajta u Beogradu, ukoliko smatraju da postoji mogućnost za saradnju i istakao da će ambasada napraviti dalje kontakte sa Privrednom komorom Kuvajta.

    Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je sa ambasadorom Kuvajta obišao Fabriku ulja, Fabriku maziva i Ribarsku banju rekao je na konferenciji za novinare da taj grad ima veliku šansu u banjskom turizmu, kao i da Kruševac traži partnere sa kojim bi se na obostranu korist unapredila proizvodnja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE