Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završen sastanak o antikriznim merama: Bez zamrzavanja plata i penzija

    Sastanak lidera vladajuće koalicije u zgradi Vlade Srbije o paketu antikriznih mera završen je danas nešto posle 12 sati.

    Na sastanku koji je počeo oko 8.00, bili su premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović, guvernerka Nardone banke Srbije Jorgovanka Tabaković i direktor Poreske uprave Ivan Simič.

    Predstavnici svih političkih stranaka vladajuće koalicije dogovorili su danas da plate i penzije ove godine ne budu ni zamrznute, ni smanjene, a da njihov dalji rast u 2014. godini budu u skladu sa rastom privrednih aktivnosti, saopštila je Vlada Srbije.

    Na sastanku u Vladi Srbije je dogovoren i akcioni plan za racionalizaciju javne uprave i javnih preduzeća, kao i načelni elementi sveobuhvatne strukturne reforme, koja će biti sprovedena do kraja ove godine.

    Detalji programa ekonomskih mera biće usaglašeni u nedelju, 16. juna, nakon čega se očekuje njegovo usvajanje, najavila je Vlada Srbije.

    Na prethodnom sastanku lidera vladajuće koalicije pre tri dana, dogovoreno je da se plate i penzije neće smanjivati.

    Vlada Srbije je posle tog sastanka saopštila da je odlučna da smanji fiskalni deficit, sačuva stabilnost finansijskog sistema i da doprinese povećanju privredne aktivnosti i zzivotnog standarda gradjana.

    Članovi vladajuće koalicije nisu se dogovorili o reformi penzionog sistema, kao i o tome da li i kada prodati Telekom Srbija i šta učiniti s novcem od prodaje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE