Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agrokor sprema bolju ponudu za Mercator

    Koncern Agrokor poboljšava ponudu za kupovinu Mercatora i spreman je vlasnicima te kompanije ponuditi 120 evra za deonicu, 10 evra više nego što je ponudio u maju.

    Direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko nije želeo da komentariše informacije da je u pregovorima Agrokor povećao svoju prvobitnu ponudu. Sa Agrokorom se vode pregovori, a da bi se zaključili i realizovali, na dogovor bi trebalo da pristanu svi vlasnici deonica okupljeni u prodajnom konzorcijumu, upozorava Zorko.

    Dan ranije najavljeno je da će Nadzorni odbor Pivovarne Laško, najvećeg deoničara Mercatora, u petak odlučivati hoće li Agrokor konačno potpisati kupoprodajni ugovor za Mercator.

    U konzorcijumu su Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Nova Ljubljanska banka (NLB), Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), Gorenjska banka, Prvi faktor – Faktoring, Radenska, Banka Koper, banka Hypo Alpe-Adria, Nacionalna financna družba NFD, Banka Celje in NFD holding.

    Njihov međusobni ugovor o zajedničkoj prodaji Merkatorovih deonica putem prodajnog konzorcijuma nije obavezujući, pa postoji mogućnost da se neke članice konzorcijuma iz njega mogu povući ne budu li zadovoljne ponuđenom cenom i ostalim uslovima.

    Zorko je, međutim, naglasio da Pivovarna Laško svoj udeo u Merkatoru želi da proda i da to od nje zahtevaju i banke kod kojih je zadužena, a koje su joj odobrile reprogram.

    Agrokor je pre dve godine za deonicu Merkatora nudio 221 evro, a sadašnja kotacija deonice na Ljubljanskoj berzi nešto je manja od 90 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE