Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brzo, zdravo i traži samo vaših 15 minuta

    Dođu dani kada vam na kraju dana treba samo tanjir ukusne testenine.
    Posle tenzija i niza obaveza u zavidnom ritmu, jedino što vam nedostaje je obrok pun zdravih zalogaja. A ovi prolećni dani nude mnogo svežih namirnica koje se sa testeninom mogu kombinovati u brz, ukusan i izuzetno zdrav obrok.
    Ovih nekoliko recepata će obradovati sve koji ne robuju svojoj kuhinji, koji za spremanje obroka imaju samo 15 minuta i koji namirnice vole da mere ’od oka’.

    Cacio e Pepe
     

    Najjednostavniji recept za testeninu na planeti. U prevodu znači ’sir i biber’, što je sve što će vam trebati. Rigatoni testenina je idealna za ovu kombinaciju. Dakle, po uputstvu proizvođača skuvajte testeninu, ocedite i polijte maslinovim uljem da se razdvoji. Odmah dodajte biber, koliko želite, rendanog Parmezana ili drugog tvrdog sira za rendanje i sušenu crvenu papriku. I večera je spremna, jedna od ukusnijih.
     

    Sa spanaćem i kozjim sirom

    Ovo je izuzetno ukusna kombinacija koja se može jesti i topla i hladna. Zahteva nešto više veštine u odnosu na prethodni recept, jer treba iskidati listove spanaća. Veliki posao…
    Pošto skuvate testeninu, ocedite je i vratite u posudu u kojoj ste kuvali, dodajte sok pola limuna, veliku kašiku kremastog kozjeg sira, šaku listova spanaća i so i biber po želji. Na kraju začinite sa malo Parmezana i gotovo.

     

    Caprese Penne

    Ovaj recept u sav glas viče:“Leto!“. U caprese salatu (mozzrella, čeri paradajz i svež bosiljak) dodajte kuvanu testeninu, penne po mogućstvu. Može se jesti i hladna, ali ako testenini dodate caprese, uživaćete u otopljenoj mozzarelli. Dodajte i maslinovo ulje i so po želji.

     

    Sa kobasicom i brokolijem

    Dok se testenina kuva, iseckane sveže kobasice dinstajte i pred kraj dodajte brokoli, tikvice ili asparagus. Ostavite na vatri još pet minuta i dodajte skuvanu testeninu. Možete obogatiti sa malo rendanog tvrdog sira.

     

    Natasha’s Dream

    Fusili su prava testenina za Natašin san. Pošto ih skuvate i ocedite, dodajte maslinovo ulje, kašiku slatke pavlake, šaku seckanih pečuraka, seckani beli luk i iceberg salatu. Na kraju dovršite Parmezanom. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE