Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Malinari najavljuju proteste

    Malinari najavljuju proteste zbog niske otkupne cene, i traže razgovor sa potprededsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi ukazali na taj problem i monopol nekolicine hladnjačara.

    Svih 11 udruženja proizvođača malina, okupljenih u savezu Srpska malina, pozvali su prvog potpredsednika Vlade na sastanak 19. juna, kako bi rešili probleme u vezi sa niskom otkupnom cenom ovogodišnjeg roda.

    Malinari žele da ukažu i na monopol nekolicine hladnjačara koji veštački obaraju vrednost deficitarne robe, kao i na nedostatak jasnih propisa za oporezivanje prilikom otkupa, a, ako do susreta ne dođe, 24 člana Upravnog odbora saveza otpočeće štrajk glađu ispred zgrade Vlade Srbije.

    Ako vlast ne bude želela da krene u susret problemima, vraćamo se u svoje gradove i 26. juna krećemo u ulične proteste, rekao je predsednik ariljskog udruženja Vilamet Dragan Bogdanović.

    Hladnjačari u Arilju ponudili su proizvođačima 135 dinara za kilogram prvoklasnog roda, a malinari u godini karakterističnoj po deficitu "crvenog zlata" na svetskoj berzi traže 2,20 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE